ابزار های رایگان گوگل بسیار زیاد هستند و از میان آنها تعداد زیادی را برای بهینه سازی سایت در اختیار کاربران قرار داده که بعضی از آنها رایگان و بعضی دیگر به صورت غیر رایگان ارائه می گردد در ادامه با ابزارهای مهم گوگل که میتواند در سئو سایت شما کمک کننده باشد اشاره خواهیم کرد، البته در بخش رایگان هم محدودیت هایی داریم و در نهایت نیاز به پرداخت مبالغی به گوگل برای سهولت کار خواهیم داشت اما اگر یک وب سایت معمولی داشته باشیم نیازی به پرداخت نخواهیمداشت مثلا در بخش کلمات کلیدی ما بیشتر از 1000 کلمه نمی توانیم در گوگل آنالیتیکس اضافه کنیم و تحلیل داشته باشیم اما معمولا وب سایت ها بین ۱۰ تا ۲۰۰ کلمه کلیدی نیاز دارند و همینطور در ابزارهای رایگان دیگر واما این ابزارها همیشه رقبایی هم دارند از شرکت های دیگر اما معروفیت و ارتباط ابزارهای رایگان گوگل با جستجوگر مورد نظر همه یعنی گوگل باعث می شود که همیشه اولویت ما ابزارهای رایگان گوگل باشد.
یکی از ابزارهایی که مورد نیاز برای ارتقای سئو سایت استفاده میشود گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) میباشد. در این نوشته نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول آشنا خواهیم شد و به معرفی بخشهای مختلف آن میپردازیم.
گوگل سرچ کنسول که پیش از این با عنوان گوگل وبمستر تولز شناخته میشد، ابزاری ارائه شده توسط گوگل برای بررسی وضعیت وبسایت در موتورهای جستحو و مشاهده آماری در این خصوص میباشد و اصلی ترین ابزار برای وبمستر ها محسوب می شود که باید به محض ایجاد یک سایت به آن متصل شوید.
اگر بهینهسازی سایتتان در موتورهای جستجو و یا به اصلاح سئوی سایت شما فاکتوری حائز اهمیت است و در خصوص آن مطالعاتی داشتهاید، حتما با اهمیت سئو و ابزار گوگل سرچ کنسول نیز برخورد داشتهاید. این ابزار فوقالعاده آماری مانند بازدیدهای سایت، کلیدواژهای جستجو شده، لینکها و بکلینکها، صفحات ایندکس شده در گوگل، وضعیت دسترسی ربات خزنده گوگل به وبسایت شما، خطاهای احتمالی در دسترسی، خطاهای امنیتی و … را در اختیار شما قرار میدهد.
تفاوت گوگل سرچ کنسول با گوگل آنالیتیکس در ارائه آمار این است که در آموزش گوگل آنالیتیکس دیدیم بیشتر آمار کمی بازدید را در اختیار شما صرفا جهت اطلاع از بازدید قرار میدهد، اما گوگل سرچ کنسول با ارائه آمار کیفی و مشخص کردن مواردی مانند کلیدواژههای سرچ شده، لینکهای هدایت شده به وبسایت شما، نمایش صفحات حاوی خطاهایی مانند ۴۰۴ و … سعی در ارائه راهکار برای بهبود وضعیت سایت شما در موتورهای جستجو دارد.
اگرچه برای قرار گرفتن در نتایج موتورهای جستجو ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل اجباری نیست، اما مسلما با ثبت سایت در این ابزار و بررسی آمار ارائه شده روند پیشروی در صفحات موتورهای جستجو بسیار سریع خواهد بود. چه بسا که سایت شما دارای اشکالات زیادی از منظر بهینهسازی برای موتورهای جستجو باشد، اما شما متوجه آن نشوید. این در حالی است که گوگل سرچ کنسول آمار بسیار دقیقی در این خصوص به شما ارائه میدهد.
برای درج سایتتان در گوگل سرچ کنسول لازم است یک حساب کاربری گوگل و دسترسی به پنل میزبانی سایتتان داشته باشید.
ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول پیچیدگی چندانی ندارد.
کافیست وارد لینک وب مستر تولز شوید زیر شوید:
و پس از وارد شدن به حساب کاربریتان از طریق گزینه Sign in، از طریق گزینه ADD A PROPERTY که در یک کادر قرمز رنگ قرار دارد، سایتتان را درج کنید. پس از کلیک بر روی گزینهی ذکر شده صفحهای مطابق تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود که با انجام مراحل ۱ تا ۴ درج سایتتان در کنسول جستجوی گوگل انجام خواهد شد.
۱. با کلیک بر روی this HTML verification file کلیک کنید تا فایل html برای تایید دانلود شود.
۲. فایل را در روت سایت (پوشه اصلی، معمولا با عنوان public_html یا www در هاست شما قرار دارد) آپلود کنید.
۳. بررسی کنید که فایل در سایت قابل دسترسی باشد (بعضا فایلهایی مثل .htaccess باعث جلوگیری از نمایش فایل در مرورگر میشوند که لازم است موقتا غیرفعال شوند)
۴. در صورت انجام صحیح موارد فوق با کلیک بر روی گزینه verify سایتتان در گوگل سرچ کنسول حساب کاربری شما درج خواهد شد.
موارد دیگری مثل قرار دادن تگ در فایلهای html نیز برای احراز هویت شما به عنوان مالک وبسایت وجود دارد که در صورت انجام مورد یک تا چهار انجام آنها ضرورتی ندارد و بدون نیاز به آنها سایت در گوگل سرچ کنسول درج خواهد شد.
گوگل سرچ کنسول از طریق دیگری هم وریفای خود را انجام میدهد که با استفاده از پنل میزبانی خود می توانید با وارد کردن فاکتور نام سرور دامنه خود به صورت متنی که در میزبانی های سی پنل و دایرکت ادمین به راحتی امکانپذیر است انجام دهید.
این ابزار میتواند خطاهای وب سایت،لینک های ورودی ،لینک های خروجی ،وضعیت فایل ربات،پنالتی شدن وب سایت و… را به ما نمایش دهد .
یکی دیگر از ابزار رایگان گوگل برای سئو سایت گوگل آنالیتیکس است ، از اسم این ابزار مشخص است که یک ابزار برای نمایش آمار وب سایت است که خلاصه آماری از وضعیت وب سایت از قبیل تعداد بازدید کننده گان،منطقه ی جغرافیای ،نوع مرورگر ،نوع سیستم عامل کاربران و…. را در اختیار وب مسترها قرار می دهد. آنچه در مورد گوگل آنالیتیکس بسیار مهم است این است که مهم نیست شما در چه سطحی از مهارت سئو قرار دارید از ابتدایی ترین تا حرفه ای ترین سئو کارها نیاز به اطلاعات آماری گوگل آنالیتیکس دارند و تقریبا جایگزینی در حد و اندازه های خودش ندارد البته اگر منابع میزبانی بسیار خوبی داشته باشید می توانید از چند شرکت دیگر که تحلیل وب سایت هستند استفاده کنید.
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، یکی از ابزارهای تحلیلی قدرتمند شرکت گوگل میباشد که کاربران ایرانی دسترسی مستقیم به آن را ندارند و در صورت تغییر ندادن آیپی خود با صفحه زیر مواجه می شوند :
این تحلیلگر میتواند ترافیکهای ورودی بر روی وب سایتها را جمع آوری کند و این اطلاعات را در اختیار مدیران وب سایت قرار دهد. اطلاعاتی که نقش بسیار مهمی در بهینه سازی و پیشرفت یک سایت دارند و با کنترل این آمار و تحلیل ها از جریمه شدن توسط الگویتم های گوگل نظیر الگوریتم پاندا گوگل شما را محافظت می کند.
اما این ابزار با تمام اطلاعات ارزشمندی که در اختیار کاربران قرار میگیرد و آن را به یک ابزار لازم برای صاحب هر وب سایتی تبدیل میکند، خلاصه نمی شود، بلکه از همه مهمتر رایگان بودن آن برای کاربران است که آن را منحصربفرد میکند. البته استفاده از آن نیز بسیار راحت میباشد در حدی که اگر شما تسلطی به زبان انگلیسی نداشته باشید، به راحتی با یک آموزش ساده میتوانید با آن کار کنید. با تمام این تفاسیر متاسفانه بسیاری از وب سایتهای فارسی از این تحلیلگر یا تحلیلگرهای مشابه استفاده نمیکنند.
گوگل آنالیتیکس اطلاعات ارزشمندی را به کاربر ارائه میدهد که شامل موارد زیر میباشد:
تمامی موارد بالا از جمله اطلاعات سادهای هستند که توسط گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار میگیرد و حتی آمارهای بسیار حرفهایتر را شما میتوانید از آن دریافت نمایید.
با استفاده از برنامه های کاربردی دیگر نظیر گوگل تگ منیجر و گوگل سرچ کنسول و برقراری ارتباط بین آنها با گوگل آنالیتیکس می توانید کارهای کنترلی بسیار حرفه ای روی وب سایت خود انجام دهید و هم به فروش وب سایت خود کمک کنید و هم به افزایش ترافیک وب سایت خود.
بدین ترتیب تحلیلهای صورت گرفته در این ابزار، رفتار بازدیدکنندگان از لحظه ورود تا خروج از وبسایت را به ما نشان میدهد. هنگامی که بدانید بیشتر ترافیک سایتتان به صورت ارگانیک است یا خیر، و یا به صورت مستقیم هستند یا از وبسایتهای دیگر ارجاع داده شدهاند، به راحتی می توانید نقاط قوت و ضعف وبسایت خود را شناسایی کنید و نسبت به رفع ایرادات آن اقدام نمایید.
زمانی که به این نتیجه رسیدید که بازدیدکنندگان بیشتر به سراغ چه محتوایی از وبسایتتان میروند و نحوه حرکت آنها در بین صفحات مختلف وبسایت شما به چه صورت است، این امکان برای شما فراهم میشود که مسیرهای پرترافیک را تقویت کنید و مسیرهایی که باعث دور شدن بازدیدکنندگان میشوند را حذف نمایید.
حالا میتوانیدگوگل آنالیتیکس راحرفهایتر تعریف کنید و آن را به مانند یکربات تحلیلگربسیار دقیق در نظر بگیرید که به طور ویژه به دنبال بازدیدکنندگان وبسایت شما و تحلیل رفتارهای آنها به شکلهای مختلف می گردد.
قبل از شروع کار با گوگل آنالیتیکس لازم است به چند نکته توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین و بیشترین بازدهی ممکن را از آن دریافت نمایید.
قدم بعدی چیست؟
حال که میدانید گوگل آنالیتیکس چیست و چه کاربردهایی دارد نوبت به نصب آن میرسد.
۳ -Google Adwords Keyword Planner:
این ابزار برای نمایش کلمات کلیدی که بیشترین سرچ را داشته است می باشد با استفاده از این ابزار شما میتوانید کلمات کلیدی وب سایت خود را انتخاب کنید
۴ -گوگل ترندز:
گوگل ترندز (Google Trends) اطلاعاتی در مورد محبوبیت کلمات کلیدی ارائه داده و همچنین دارای گزینه هایی درباره زمان و مکان کاربران نیز است.
بخش زمان این ابزار به شما این امکان را می دهد تا بفهمید که فصل ها چگونه بر روی تعداد جستجوهای یک کلمه کلیدی اثر گذارند. همچنین می توانید با استفاده از این ابزار متوجه کاهش محبوبیت یک کلمه کلیدی شوید. اگر شیب نمودار Google Trends منفی باشد، نشان می دهد که محبوبیت یک کلمه کلیدی در حال نزول است و کاربران در حال از دست دادن علاقه خود را به آن هستند.
گوگل ترندز در جستجوهای عبارت رقابتی بسیار مهم است. این ابزار می تواند نشان دهد که جستجوی نام برند رقیب شما در طول زمان چه تغییری کرده است.
واضح است که سیر نزولی نام برند رقیب شما خبر خوبی برایتان است. سیر صعودی خبر بدی برای شماست و شیب ثابت نشان می دهد که رقیب شما به خوبی عمل کرده و نیاز است که شما به بررسی نقاط ضعف و قوت آن بپردازید.
گوگل ترند یکی ابزار برای مقایسه آماری روی کلمات می باشد این ابزار یک ابزار برای مقایسه آمار از لحاظ تاریخچه،جغرافیای و…. می باشد.
۵ -Google Consumer Surveys
یک ابزار برای به دست آوردن میزان رضایت مندی کاربران از وب سایت می باشد با استفاده از این ابزار میتواند نظر کاربران در مورد وب سایت و نحوه خدمات وب سایت را جویا شوید این ابزار برای سایت های تازه طراحی شده بسیار مناسب می باشد.
۶ -PageSpeed Insights
گوگل در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که سرعت میتواند یکی از فاکتورهای مهم برای سو سایت باشد ابزار PageSpeed Insights یک ابزار میباشد که برای بهبود سرعت وب سایت به شما مواردی را پیشنهاد می کند.
همانطور که پیش از این اشاره کردم سرعت کلی بارگذاری سایت یکی از فاکتورهایی است که گوگل در رتبه بندی به آن توجه می کند.
برای کمک به بهبود عملکرد سایتها (و نتیجتاً بهبود رتبه ی سایت) گوگل ابزار پیج اسپید اینسایت را در اختیار وب مسترها و برنامه نویسها قرار داده است.
یکی از موضوعات جذاب در مورد پیج اسپید اینسایت این است که تنها صفحه ی پیش رو را آنالیز نمی کند بلکه توصیه هایی برای بهبود عملکرد سایت ارائه می دهد که برخی از آنها اصلاً کاری به کد نویسی و اچ.تی.ام.ال ندارند بلکه مربوط به بهینه سازی سمت سرور می شوند و به جهت بالا بردن سرعت بارگذاری (لود) صفحه ی سایتتان می باشند. به این دلیل که این توصیه ها را مستقیماً خود گوگل به شما می کند مراعات آنها مطمئناً بهتر می تواند رتبه ی کلی شما را در جستجوی سایت گوگل بالا برد.
۷ -Google Places for Business
این ابزار یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد ترافیک برای وب سایت می باشد ابزار Google Places for Business در سرچ های محلی میتواند بسیار کمک کننده به وب سایت باشد .
آیا تا به حال وبسایتی در ارتباط با بازاریابی گوشه با اهداف مشترک: بازاریابی، بهینه سازی محتوا، یا اهداف دیگری که هیچگاه در آن موفق نشدید، داشته اید؟ حتی اگر این وبسایت ترافیک متوسطی دارد و یا در حال حاضر کاربرد خاصی برای شما ندارد، می توانید از طریق گوگل ادسنس، از این وبسایت درآمدی، هرچند اندک، به دست آورید. تنها کافیست یک کد تبلیغاتی در header صفحه، محتوا و ستون کناری وبسایت قرار دهید. مقدار این درآمد به عنوان وبسایت و تعداد بازدیدکنندگان آن بستگی دارد.
تبلیغات موجود در ادسنس، توسط گوگل دستهبندی و مدیریت میشوند. کسب درآمد از گوگل ادسنس بر اساس دو روش CPM (پرداخت به ازای بازدیدکننده) و CTR (میانگین تعداد کلیک) صورت میگیرد. در روش نخست، بازدیدکنندگان وبسایت و در روش دوم، تعدادِ کلیک بر روی تبلیغ مورد توجه قرار میگیرد. هر دو روش نیز در افزایش درآمد بسیار مؤثر هستند. اما بر اساس تجربه، بیشتر مدیران وبسایتها به CPM بیشتر توجه میکنند زیرا با تمرکز بر روی آن نه تنها ترافیک وبسایت خود را افزایش میدهند، بلکه رتبه سایت خود در نتایج جستجو را نیز بهبود میبخشند.
مقاله ای با موضوع : تبلیغات کلیکی از نگاه سئو میتواند به شما کمک کند
درآمد حاصل از نمایش تبلیغات گوگل ادسنس از طریق چک یا واریز اینترنتی به حسابی که در هنگام ثبتنام وارد کردهاید، پرداخت میشود. آمار گوگل نشان میدهد در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۱۴، گوگل مبلغ ۳٫۴ میلیارد دلار از گوگل ادسنس درآمد داشت که تا انتهای سال ۲۰۱۴ به میزان ۱۳٫۶ میلیارد دلار رسید.
شاید برای کسانی که نخستین بار است نام گوگل ادسنس را میشوند کمی عجیب و پیچیده به نظر رسد. اما کسب درآمد با این سرویس را میتوان به سه مرحله کلی خلاصه کرد:
بهتر است بدانید در حال حاضر نزدیک به ۱۵ میلیون وبسایت، تبلیغات گوگل ادسنس را در خود نمایش میدهند. در ادامه سعی میکنیم نکات مهم برای هر یک از مراحل فوق را با یکدیگر بررسی کنیم.
در واقع، کسانی که تبلیغات خود را برای نمایش در اختیار گوگل قرار میدهند میخواهند تبلیغشان برای افرادی که واقعاً به دنبال محصولشان هستند، به نمایش گذاشته شود. بنابراین، هرچه وبسایت شما به موضوعات تخصصیتر بپردازد، شانس بیشتری برای قبولی در گوگل ادسنس و دریافت تبلیغات پرسودتر دارد.
گوگل ادسنس وبسایت یا وبلاگهایی که دارای محتوایی برای ترویج برهنگی، خرید و فروش اسلحه و خرید و فروش مشروبات الکلی هستند را تایید نمیکند. به جز این سه مورد هر محتوای دیگری را که در وبسایت قرار دهید توسط گوگل تائید میشود اما سؤال اینجاست که چه نوع محتوایی تبلیغات پرسودتری دارد؟
محتواهای اقتصادی، بیمه و پزشکی سه دسته از پرسودترین موضوعات مورد توجه در گوگل ادسنس به شمار میروند و گوگل بیشترین پول را بابت آنها پرداخت میکند.
یکی از سوالات متداول درباره گوگل ادسنس این است که “از گوگل ادسنس چقدر میتواند درآمد داشت؟ خب، این سوال پاسخ مشخصی ندارد زیرا میزان درآمد از آن متغیر است و به عوامل متعددی بستگی دارد. شاید بتوان گفت عوامل موثر بر میزان درآمد از گوگل ادسنس عبارتند از:
تمامی این عوامل بر میزان درآمد یک ناشر دهندهی تبلیغاتِ ادسنس موثرند. ترکیب درست این عوامل میتواند تصمینی برای درآمد بالای شما باشد.