اسنیپت (Snippet) در حوزه برنامه نویسی رایانه به قسمتی کوچک از متن یا کدهای برنامه نویسی با قابلیت استفاده مجدد گفته میشود. معمولا اسنیپت ها در قالب واحدهای عملیاتی کوچک به ماژولهای بزرگتر برنامه نویسی افزوده میشوند و از آنها برای تسهیل برنامه نویسی و انجام اعمال پرکاربرد استفاده میشود.
واژه Snippet در موتور جستجوی گوگل در واقع به همان توضیحات یا Description هایی گفته میشود که زیر عنوان هر نتیجه یافته شده در صفحات نتایج جستجو نمایش داده میشود؛ در برخی موارد نیز منظور از آن، کل یک نتیجه شامل عنوان، نشانی وب و توضیحات آن است. اما در هر حال ارتباطی با مفهوم این واژه در برنامه نویسی ندارد.
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چرا Snippet ها اینقدر برای سایتها، وبلاگها و… اهمیت دارد؟
برای پاسخ به این سوال بایستی بگوییم که قرارگیری سایت و محتوای شما در قطعات برجسته ( که داستان این چند ماه اخیرش که باعث عقب نشینی گوگل شد شنیدنی است ) و لینک یک در صفحه اول گوگل است از جمله اهمیتهای اسنیپتها است.
اما چگونه این اتفاق می افتد؟ اینکه محتوای شما باید باارزش باشد و با کیفیت بالا و سئو تکنیکال را رعایت کرده باشید و خلق و خوی الگوریتم های گوگل را ه رعایت کرده باشید همه به جای خود اما تا اسنیپت شما فرد جستجو کننده را جذب نکند هرگز روی لینک شما در صفحات جستجوی گوگل کلیک نخواهد کرد.
شما باید اسنیپت را به گونه ای بنویسید که هر جستجوگری را وادار به کلیک کردن کند و این آغاز راه است برای دیده شدن بیشتر و در نهایت فروش بیشتر.
البته اگر شما این کار را نکنید گوگل بخشی از متن شما را به همراه عنوانو موارد دیگر در کنار هم قرار میدهد و برای جستجوگر نمایش میدهد که در اکثر اوقات چندان جذاب از کار در نخواهد آمد.
شاید بارها و بارها از خود سوال کنید که چطور می توانید از Snippet های گوگل استفاده کنید و تبلیغ خود را در کادر اول و لینک اول گوگل مشاهده کنید.
در پاسخ به این سوال باید گفت گوگل در ابتدا به کیفیت محتوای تولیدی و میزان اهمیت مطالب شما نگاه میکند و سپس به نوع نگارش شما براساس فرمتی مخصوص نگاه خواهدکرد.
عوامل دیگری نیز در انتخاب الگوریتم گوگل جهت اسنیپتها دخیل میباشند. از جمله این عوامل این است که محتوای شما بایستی در صفحه اول گوگل باشد و از ترافیک قابل قبولی برخوردار باشید. اما اینکه در صفحه اول باشید جز شرط های الزام آور نیست بلکه گاها مشاهده شده است که محتوای انتخابی Snippet توسط گوگل در سایر صفحات نیز بوده است.
ابتدا بایستی محتوای تولید شده سایت خود را برای انتخاب Snippetها بهینه کنید.
اسنیپتهای گوگل میتواند هر کدام از موارد ذیل باشد:
متن
تصویر
لیست های شماره گذاری شده
بالت
گام به گام
چارت و نمودار
تصاویر
تعداد کلمات
اینکه گوگل از چه نوع Snippet جهت نمایش داده استفاده کند بسیار قابل اهمیت میباشد. همچنین باید تعداد کلماتی که در کادر قرار می گیرد مشخص شده باشد، زیرا این کلمات از محتوای تولیدی شما انتخاب میشوند.
براساس آنالیزهای دقیقی که توسط ابزارهای گوناگون صورت گرفته است طول بهینه Snippet های گوگل به صورت نرمال باید در حدود ۴۰ تا ۵۰ کلمه باشد.
این آنالیز براساس ابزار دقیق SEMrush انجام شده است.
جستجوگران همیشه سوالاتی از گوگل می پرسند و از گوگل انتظار دارند تا جواب درست را به آنها بدهد. هنگامی که از فرمت تقویم جهت ویرایش داده های خود استفاده می کنید در اصطلاح از مدل FAQ جهت نمایش محتوای خود استفاده کرده اید. اگر به تمامی مسائل پیرامون یک سوال بپردازید به طور حتم جواب سوال هایی که افراد از گوگل می پرسند را تحت پوشش قرار می دهید.
برای اینکه این مفهوم را بهتر درک کنید بهتر است بیایید در گوگل به دنبال سوال “چگونه وب سایتمان را بهینه کنیم؟” به زبان انگلیسی بگردیم. گوگل در مواجه با این سوال جواب را در قالب Snippet نمایش میدهد. در بیشتر حالات یک کادر اسنیپت به عنوان جواب نشان داده می شود، اما این به این معنی نیست که این قضیه برای تمامی حالت ها یکسان باشد. گاهی ممکن است دو و یا سه کادر محاورهای در جواب سوال نمایان شود.
برای استفاده از اسنیپت ها و مدیریت آنها در برخی ویرایشگرهای متنی، محیط های یکپارچه توسعه و ویرایشگرهای سورس کد، قابلیت ویژهای به نام مدیریت اسنیپت در نظر گرفته شده است. برنامه نویسان میتوانند با کمک این قابلیت به جای تایپ مجدد یک قطعه کد پرکاربرد، آن را به صورت اسنیپت ذخیره کرده یا از اسنیپتهای آماده استفاده نمایند و آنها را در هر مکانی از سورس کد برنامه که لازم است قرار دهند
به عنوان مثالی از کاربردهای Snippet ها میتوان به نمونههایی اشاره کرد که برای انجام اعمالی مثل بازکردن یا ذخیره یک فایل، قرار دادن اطلاعات مربوط به توسعه دهنده در قالب یک کامنت یا ایجاد سریع یک حلقه for، ایجاد و تعیین فرمت ظاهری یک جدول هنگام طراحی قالب یک ایمیل و … مورد استفاده قرار میگیرند.
بجای بارگذاری تمامی سوالات در یک صفحه، میتوانید از صفحات مجزا استفاده کرده و سپس صفحات را به یکدیگر لینک دهید.اسنیپت های استاتیک (Static Snippet) اساسا شامل متون ثابتی هستند که کاربر میتواند آنها را به همان صورتی که هستند در سند خود قرار دهد. در مقابل، اسنیپت های پویا یا داینامیک (Dynamic Snippet) علاوه بر متن ثابت، دارای المانهای پویایی هستند که کاربر میتواند محتوای آنها را مشخص کند. ممکن است در برنامه نویسی مقدار این المانها براساس محاسباتی که در یک تابع انجام شده است تعیین شود و یا از کاربر برنامه گرفته شود.
بخشهایی از یک Snippet که باید محتوایشان توسط کاربر فراهم شود با کمک نگه دارنده های مکان یا پلیس هولدرها (Placeholder) در Snippet مشخص میشوند. این بخشها معمولا با استفاده از یک کاراکتر ویژه از مابقی متن اسنیپت متمایز میشوند. در ویرایشگرهای سورس کد با کمک یک جعبه گفتگو یا روش ساده دیگری این امکان برای برنامه نویس فراهم میشود تا مقادیری که باید در پلیس هولدرها قرار گیرد را مشخص نماید.
اگر وب سایت شما وردپرس باشد بهترین گزینه شما برای آماده سازی انیپت های صفحه استفاده از یک برنامه سئو و بهینه سازی است تا علاوه بر ساخت اسنیپت موارد سئو آن را نیز با کلمات کلیدی شما مطابقت دهد.
برای مثال می توانیم به برنامه موفق یوآست yoast اشاره کنیم که یکی از موفق ترین برنامه ها در این زمینه است.
بعد از نصب برنامه یوآست که نسخه رایگان هم دارد ( البته با هزینه بسیار کم می توانید نسخه پریمیوم آن را تهیه کنید) گزینه ای به تمامی صفحه ها و نوشته های شما اضافه می شود که در بخشی از ان به شما اجازه میدهد اسنیپت هر صفحه و همچنین عنوان و کلمات کلیدی را تصحیح کنید و در این فرایند مواردی مانند طول کلمات و تکرار و… که از نظر سئو مهم هستند را کنترل می کند.
اینکه در پاسخ به سوال شما گوگل چه نوع اسنیپتی را انتخاب کند، بستگی به الگوریتم آن و شیوه نگارش محتوای شما دارد. براساس یک گزارش ۲۹ درصد اسنیپت های گوگل جدول هستند. به عبارت دیگر گوگل تقریبا یک سوم اسنیپت داده های خود را در جدول نمایش می دهد.
استفاده از تگ های پاراگراف:
یکی دیگر از شیوه ها و تکنیک های نمایش داده ها در اسنیپت استفاده از پاراگراف تگ (<p>) می باشد.
عنوان ها نقش کلیدی بازی میکنند:
به منظور بهینه سازی اسنیپ ها، محتوای شما باید در Query تگ های H1،H2و H3باشد.
در استفاده از step ها درنگ نکنید:
در جواب برخی سوالات گوگل امکان دارد از اسنیپت استفاده نکند. به همین خاطر بهتر است برای هر زیر عنوان از یک Step استفاده کنید.
ریچ اسنیپت اصطلاحی است که برای تشریح اطلاعات و دادههای نشانه گذاری شده در سایت ها بهکاربرده میشود و مدیران سایتها میتوانند این دادهها را با استفاده از کدهای Html به وب سایت خود اضافه کنند. ریچ اسنیپت ها به درک هوشمندانه محتوا و موضوع یک سایت به موتور های جستجو کمک کرده و در مقابل موتورهای جستجو یک گام فراتر گذاشته و از این اطلاعات و داده ها در صفحه نتایج جستجو SERP استفاده میکنند تا کاربران بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود به سهولت دسترسی داشته باشند.
به طور معمول هنگامی که سایت شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل و یا در سایر موتورهای جستجو نمایش داده میشود، کاربران جستجو کننده میتوانند عنوان صفحه سایت، نشانی url سایت و توضیحات متا که برای صفحه در نظر گرفتهاید را مشاهده نمایند.
زمانی که از ریچ اسنیپت ها در سایت خود استفاده می کنید، گوگل می تواند اطلاعات بیشتری دربارۀ کوئری جستجو را در اختیار کاربر قرار دهد. حال این اطلاعات می تواند نقد و بررسی یک محصول، یک شخص، یک تجارت یا هر چیزی باشد. گوگل با استفاده از ریچ اسنیپت سعی می کند اطلاعاتی دقیق و دسته بندی شده را در اختیار کاربر قرار دهد و اوا را به سمت سایت شما هدایت کند.
اگر بعد از خواندن این نوشته سوالاتی در ذهن شما نقش بسته ، ما می توانیم به شما کمک کنیم، هم می توانید در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و هم از طریق تماس تلفنی (۰۲۱۸۸۷۲۱۵۹۰)از ما بپرسید.