الگوریتم پاندا ابتدا در ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ راه اندازی شد. این الگوریتم در ابتدای راه اندازی به کشاورز (Farmer) معروف بود. طبق بیانیه گوگل، راه اندازی ابتدایی پاندا در طول چند ماه اول، بر روی ۱۲ درصد نتایج جستجو به زبان انگلیسی تاثیر گذاشت. در بین سال های ۲۰۱۱ الی ۲۰۱۵ حدود ۲۵ آپدیت برای این الگوریتم پیاده سازی شده است.
پاندا، نام رسمی الگوریتم گوگل است که برای مبارزه با محتوای کوتاه و بیکیفیت ایجاد شده است. این الگوریتم شانس نمایش محتوای بیکیفیت، کوتاه و بیارزش را در نتایج جستجو کاهش داده و به محتوای با کیفیت، جذاب و منحصر به فرد جایگاه بهتری در نتایج جستجو میبخشد.
الگوریتم پاندا زمانی منتشر شد که کاربران از زیاد شدنِ محتوای بیهوده و اسپم در نتایج جستجو شکایت داشتند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید الگوریتم پاندا گوگل از نام مهندس نویسنده این الگوریتم در شرکت گوگل گرفته شده است به نام Navneet Panda که کمک بسیار بزرگی به گوگل کرد و با ابداع روش دسته بندی و غربال کردن وب سایت های حاوی محتوای بی کیفیت گوگل را از لیست جستجوی خسته کننده و شامل انبوهی از وب سایت های اسپم نجات داد.
گوگل با معرفی این الگوریتم معیاری برای طبقه بندی میزان کیفیت صفحات منتشر کرد. این معیارِ تعیین کیفیت، بر اساس میزان رضایت کاربر در نظر گرفته شد و به سرعت به یکی از عوامل اساسی در رتبهبندی نتایج جستجو تبدیل گشت. با معرفی الگوریتم پاندا وبسایتهایی که به واسطه محتوای بیکیفیت در معرض خطر جریمه قرار داشتند، با اضافه کردن محتوای با کیفیت، حذف کلمات زائد و توجه به بهبود تجربه کاربری و خوانایی محتوای صفحات، نسبت به اصلاح و بازسازی کلمات کلیدی صفحات خود اقدام کردند.
در سال ۲۰۱۰ موتور جستجوی گوگل دچار یک بحران اساسی شد. این بحران اساسی در پی افزایش محتوای بیکیفیت و کاهش شدید کیفیت نتایج جستجو به وجود آمده بود. در این بحران مدل کسب و کار گوگل که بر پایه رضایت مشتری از نتایج جستجو بود با چالشی جدی مواجه شد.
در پی این مشکلات، در سال ۲۰۱۱ روزنامه Business Insider تیتری با عنوان “الگوریتم های جستجوی گوگل تبدیل به یک ویرانه شده، وقت درمان است.” منتشر کرد که همین امر موجب شد گوگل احساس خطر بیشتری کند. بدون شک استفاده از چنین عنوانهایی در روزنامههای معتبر، تهدیدی جدی برای گوگل به حساب میآمد و بر روی اعتبار و سهام این شرکت تاثیر منفی میگذاشت. اما سرانجام این زنگ خطر به گوش گوگل رسید و این شرکت با معرفی الگوریتم پاندا پاسخی محکم به آن داد.
الگوریتم پاندا چند پدیده مشکل دار در نتایج جستجو را هدف گرفته است. این اهداف شامل موارد زیر می گردند:
برای حل این مشکل اگر شما در سایت شخصی و یا شرکت خود، دارای محتوای کپی هستید، یعنی مطالب را از وب سایت دیگر کپی کردهاید حتما لینک منبع را قراردهید.
همچنین اگر صفحاتی در سایت دارید که محتوای آنها تکراری هستند بایستی برای اصلاح و یا حذف آنها اقدام کنید.
یکی از شناخته شدهترین نشانه ها، کاهش ناگهانی ترافیک ورودی از گوگل است که این کاهش میتواند تا ۸۰ درصد کاهش بازدید هم ادامه داشته باشد.
البته این را هم باید در نظر بگیریم که خیلی از فاکتورهای دیگر میتوانند در کاهش ترافیک ما نقش اساسی داشته باشند.
این مسئله می تواند علتی مانند حضور یک رقیب جدید داشته باشد که از شما جلو زده است. جریمه های دستی گوگل را چک کنید تا احیانا متوجه شما نشده باشد. تغییرات فصلی را نیز در نظر بگیرید، چون بسیاری از این تغییرات بر میزان فروش و ترافیک سایت تاثیرگذارند. گاهی آپدیت های دیگری نیز ممکن است عامل کاهش ترافیک سایتتان باشد.
در هنگام آپدیت های جدید گوگل، جزییات مرتبط با آن را حتما مطالعه کنید تا از سلامت سایت خود با توجه به موارد نهی شده در این آپدیت ها باخبر شوید. اگر احیانا بعد از آپدیت مشخصی دچار کاهش ترافیک شدید و مطمئن بودید که علت این امر ناشی از قصور شماست، مشکل مورد نظر را حل کرده و از طریق وبمستر درخواست بخشش از گوگل کنید.
در اطلاعات کسب شده در زمینه سئو، خارج شدن از جریمه پاندا بسیار دشوار است. با این حال، مشکل اصلی پاندا با محتوای سایت شماست و رفع این مشکل در صفحات سایتتان میتواند قدم اول برای رهایی از جریمه پاندا باشد.
برای گرفتن بخشش از گوگل کارهای زیر را انجام دهید:
۱. افزایش زمان ماندگاری در سایت
۲. افزایش گردش در سایت
۳. کاهش فرار از سایت
در نهایت سایتهایی که همواره محتوای با کیفیت و اورجینال منتشر میکنند هیچ هراسی از اینگونه الگوریتم ها نخواهند داشت. و انواع سئو قانونی با این الگوریتم هماهنگ هستند اما اگر در جایی از وبسایت خود مشکلاتی ایجاد کرده باشید، ممکن است تحت جریمه پاندا قرار گیرید. از دید عملی، بهترین کار برای جلوگیری از پنالتی شدن توسط پاندا توسعه برندتان میباشد که با کمک آن به عنوان یک سایت معتبر توسط کاربران و موتورهای جستجو شناخته شوید. برای تبدیل شدن به این حالت می بایست با تولید محتوای با کیفیت، به عنوان منبعی در حیطه کاری خود شناخته شوید.