فکر می کنید وب سایت شما ، وب سایتهای دوستان ، رقبا و یا همکارانتان چه رتبه ای دارند ؟
در این آدرس می توانید رتبه گوگل وب سایت خود را چک نمایید…
واقیت این است که از نوشتن این مقاله بیش از ۶ سال میگذرد، البته همچنان آدرس بالا درست است و آخرین پیج رنک از آدرس وب سایت شما را به شما می گوید.
اما تغییری که در این شش سال برای پیج رنک و گوگل رخ داده است بسیار زیاد بوده و بخصوص که بعد از این مقاله پیج رنک ها هیچ گاه اپدیت نشد و گوگل هم هیچ توضیحی نداد و سئو کار ها هم به فاکتور های دیگری رو اوردند مانند پیج اوتوریتی و دامین اتوریتی که تقریبا جایگزینی برای پیج رنک هستند اما قطعا دقت پیج رنک را که توسط خود گوگل اعلام میشد ندارند.
اما درباره دامین اتوریتی که عددی است بین ۱ تا ۱۰۰ و هرچه عدد بالاتر می رود دامین دارای ارزش بیشتری است و این فاکتور را وب سایت ماز moz.com تعیین کرده است و به دلیل اعتباری که دارد همه از این فاکتور ها استفاده می کنندو اگر مثال بخواهم بزنم برای بالاترین رنک در دامین اتوریتی می توانم اپل apple.com را مثال بزنم با دامین اتوریتی ۱۰۰ و یا اینستاگرام instagram.com با دامین اتوریتی ۹۵ و وب سایت ماز توضیحی که درباره الگوریتم تعیین دامین اتوریتی میدهد اینگونه است که می گوید این الگئریتم به صورت لوگاریتمی است، یعنی شاید رسیدن به اعدادی نظیر ۲۰ تا ۳۰ آسان باشد ولی هرچه بالاتر می رویم کار سخت تر و سخت تر می شود.
برای گرفتن تبلیغ یا بک لینک اگر دامین اتوریتی بیش از ۲۰ باشد خوب است و هرچه این عدد بالاتر باشد بهتر است.
نمی خوام به اصل مقاله دست ببرم که در خود شواهد و مشخصات تاریخی از نحوه عملکرد گوگل دارد بنابراین می توانید در ادامه نوشته هایم اصل قدیمی مقاله را مطالعه نمایید اما برای روشنتر شدن موضوع امروز می توانم بگویم که دیگر فاکتوری رسمی وجود ندارد که بشود برترین وب سایت ها را اعلام کرد و اصولا وب سایت ها را با هم مقایسه نمود.
در ادامه سیاست های گوگل مبنی براینکه نتایج گوگل بنا به کلمات کلیدی جستجو شده باید بهترین باشد به مانع بسیار بزرگی خود و آن هم خرید و فورش لینک بر اساس پیج رنک بود که واقعا هم کار ساز بود و چون پیج رنک واحدی واقعی بود پس نتایج هم واقعی می شد یعنی نتیجه کار اما این ان چیزی نیود که در سرپ یا serp انتظار داشتیم و نتایجی بالاتر قرار می گرفتند که لینک بیشتری خریده بودند و این همان چیزی بود که گوگل را آزار میداد.
الگوریتم های گوگل یکی پس از دیگری به داد نتایج جستجو رسیدند و اسنیپت ها خواندنی تر و غنی تر شد.
الگوریتم پاندا شروع به کار کرد و بخش عظیمی از نتایج نادرست را از سرپ جارو کرد و بعد از آن نوبت به پنگوئن و مرغ مگسخوار و …برت و رنک برین و آپدیت های هسته گوگل و ….رسید.
تا امروز که به سختی می شود فهمید در الگوریتم گوگل چه بخش هایی با اهمیت و چه بخش هایی از اهمیت کمتری برخوردارند.
حتی نمی شود فهمید لینک ها چطور و با چه معیاری ارزیابی می شوند.
اما اصل مقاله مربوط به سال ۲۰۱۴
مشکل در اینجاست که این معادله راه حل مشخصی ندارد ، گوگل هیچ گاه لیست سایتهای برتر خود را از نظر پیج رنک اعلام نکرده است و به دلیل زمان بر بودن و پیچیده بودن محاسبات مربوطه ، گوگل حتی زمان دقیقی هم برای اعلام و تغییر پیج رنک ها هم نداشته است.
شرکتهای معتبر دیگر هم در اعتبار سنجی وب سایتها معیارهای خود را دارند و اینگونه نیست که وب سایتی که برای مثال در الکسا دارای رتبه بالایی است لزوما در گوگل هم پیج رنک بالایی داشته باشد ، و جالب اینجاست که وب سایتی که بالاترین پیج رنک گوگل را دارد در لیست ابتدایی ۱۰۰۰ سایت برتر الکسا نیست و اگر در این لیست به دنبال بالاترین پیج رنک یا رتبه سایت می گردید به جایی نخواهید رسید یا لااقل هزار وب سایت را می بایست چک نمایید.
اما حال که راه حل خاصی و جود ندارد چگونه باید وب سایت ایرانی با بالاترین پیج رنک گوگل یا رتبه سایت گوگل را بیابیم ؟ راهی به جز تست کردن وب سایتهای مختلف نداریم اما می توانیم بازه جستجوی خود را کوچک نماییم .
قاعدتا باید بر اساس منطق پیچیده گوگل در محاسبه پیج رنک ، وب سایتی بالاترین رتبه را داشته باشد که خدماتی ملی را ارائه دهد و این خدمات هم مستمر باشد و بایستی ترافیک ماهانه خوبی هم از خود به جا بگذارد تا هم رجوع کننده های ثابت داشته باشد و هم ترافیک قابل توجهی را ایجاد نماید .
با این منطق نظر ما خود به خود به سمت نشریات و کتابها و ارگانهای ملی می رود و در لیست الکسا هم که نگاهی می اندازیم اینگونه سایتها دارای پیج رنک بالایی هستند.
خانه کتاب که دارای پیج رنک ۷ می باشد و وب سایتهای خبری مانند ایرنا که رتبه گوگل ( پیج رنک ) ۷ را از گوگل گرفته اند را می یابیم .
بالاترین رنکهای مربوط به مراکز کتاب و نشریات کشورهای دیگر را که مرور می کنیم می بینیم کتابخانه ملی کشورهای دیگر نظیر استرالیا پیج رنک ۸ را دارند و بنابراین سایت کتابخانه ملی ایران را چک می کنیم و می بینیم بالاترین پیج رنک یعنی ۸ مربوط به کتابخانه ملی ایران می باشد .
وب سایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با پیج رنک ۸
تا قبل از آخرین بروز رسانی گوگل علاوه بر سایت کتابخانه ملی ایران دو وب سایت دیگر هم با پیج رنک ۸ دیده بودم که آنها هردو یک پله در این رتبه پایین افتاده اند و تا این لحظه هیچ وب سایت دیگری با این پیج رنک دیده نشده است ، باید منتظر بروز رسانی بعدی گوگل که به احتمال بسیار زیاد در ابتدای سه ماهه دوم سال ۲۰۱۴ میلادی انجام می شود بمانیم و ببینیم آیا این رتبه حفظ می شود یا خیر .