اگر از وب سایت خود خسته شده اید و می خواهید به اصطلاح دستی به سر وروی وب سایت خود بکشید بد نیست متن زیر را مرور نمایید و تغییرات را در راستای این چند نکته مطرح شده انجام دهید، همانطور که می دانید طراحی وب دارای یک الگوی ثابت مانند مسائل ریاضی نیست و از ابتدا تا حال همواره بر اساس تغییر محیط و به دنبال آن تغییر مخاطب ، تغییر کرده است و اگر همگام با آن تغییر در طراحی وب سایتمان ندهیم به صورت خودکار از محبوبیت وب سایتمان خواهیم کاست و به قولی وب سایتمان ارام ارام از چشم مخاطبان خواهد افتاد اما یادمان باشد رعایت فقط چند اصل که در زیر به هشت مورد آن اشاره می کنیم می تواند کمک بزرگی به محبوبیت و کارامد بودن وب سایت شما بکند .
محتوای زائد و قدیمی وب سایت خود را که بیننده ندارد بیرون بریزید و مانند شب عید خانه تکانی کنید و فقط بخش مورد نیاز کاربر را به وی تقدیم کنید. خودتان را در جلد یک کاربر عجول و بی حوصله که اطلاع زیادی از حوزه وب سایتها ندارد تصور کنید تا بتوانید بهتر با کاربران خود ارتباط برقرار کنید. قسمتهایی که مورد نیاز کاربر است را در مقابل دیدگان او قرار داده و به راحتترین روش ممکن با قسمتهای کلیدی وب سایت ارتباط برقرار کنید. به نحو مطلوب از Navigation ها بهره ببرید و نگذارید کاربر در وبسایت شما سردرگم شود. کاربر در همه جا باید انتخابهای مناسبی و نه زیادی داشته باشد.
در سالهای اخیر اگر وبسایتی طراحی میشد، به دلیل تازگی و جذاب بودن حوزه اینترنت و محتوا در آن، اکثریت کاربران با توجه کامل وارد آن میشدند و بیشتر محتوای آن را میخواندند اما امروزه با گسترش وب و به وجود آمدن قشر وسیعی از وبسایتها، کاربران نیز کمحوصله شده و فقط به دنبال راه گریزی هستند که هرچه سریعتر به سراغ تب بعدی رفته و صفحه شما را ببندند! مگر اینکه شما آنها را مجاب به ماندن در وبسایت خود بکنید. اما چگونه؟ انتخابهای کاربران را دم دست بگزارید و نگزارید بیش از سه کلیک انتخاب داشته باشد به این معنی که همه جاهای وب سایتتان با سه کلیک و یا کمتر در دسترش باشد. مطمئن باشید اگر مطلبی در وب سایت شما بیش از این کلیک نیاز داشته باشد ، خوانده نخواهد شد.
نامهای جدیدی به گوش میرسند. CSS3 ، HTML5، Jquery و … . این نامها به چه کاری میآیند؟ اینها تکنولوژیهایی هستند که به شما کمک میکنند به راحتی تمام تصورات خودتان را در یک صفحه وب پیاده کنید. محتوایتان را زیبا کنید تا کاربر جذب شود. حجم وبسایت خود را با CSS3 به صورت محسوسی کم کنید. مطالب خود را برای موتورهای جستجو به وسیله HTML5 برچسب بزنید و از امکانات بیشمار آن (حتی به جای Flash ) استفاده کنید تا کسی مشکلی در مشاهده بینقص وبسایت شما نداشته باشد. Jquery را دریابید تا بتوانید پویایی را تقدیم کاربر کنید.
رنگها را بشناسید. روانشناسی آنها را درک کرده و به نحو مطلوب از دانستهها و تجربیات خود استفاده کنید. احساسات وبسایت را به کاربر منتقل کنید تا خود را شریک در وبسایت شما بداند. رنگهای سرد و گرم را بشناسید. رنگ بد یا خوب وجود ندارد بلکه این شما هستید که به رنگها معنا میدهید. اگر وبسایت صنعتی دارید رنگ زرد تیره به شما پیشنهاد میشود. اگر فعال محیط زیست هستید از رنگ سبز استفاده کنید و سایر پیشنهادها که خودتان بهتر از من میدانید.
قطعا متوجه افزایش روزافزون اسمارتفونها و موبایلها در جامعه شدهاید. قطعا میدانید که دسترسی به اینترنت از طریق موبایل و اسمارتفون بسیار ساده است پس فراموش نکنید برای افزایش اعتبار کارتان و توجه بیشتر به کاربران، حتما یک نسخه موبایل برای خود در نظر بگیرید تا کاربرانی که از طریق این دستگاه های کوچک وارد وب سایتتان میشوند مشکلی برای مشاهده محتوا نداشته باشند.
کاربران دستگاههای صفحه لمسی چیزی به اسم ماوس ندارند و همه کار با انگشتان دست انجام میپذیرد پس لازم است وب سایت را طوری طراحی کنید که مشکلی در سر راه این دسته از کاربران وجود نداشته باشد، و زمان بیشتری در وب سایت شما باشند.
تایپوگرافی در وبسایتها و محیطهای کاربری انگلیسی زبان بسیار رایج است اما در زبان فارسی کمتر به آن پرداخته شده است. یکی از عناصر مهمی که میتواند نقش بسزایی در زیبایی وبسایت در عین کاربردپذیری داشته باشد تایپوگرافی است که اگر درست و بجا استفاده شود زیبایی چندینبرابر به طرح شما میبخشد. به دنبال نمونههای تایپوگرافی بگردید، ببینید و ایده بگیرید. قطعا با دیدن نمونهها میتوانید بهتر طراحی کنید، تاثیرگذارتر استفاده کنید و کاربردپذیری طراحیتان را افزایش دهید.
شاید نتوان تعریف دقیقی از طراحی منسجم ارائه داد اما منظور از طراحی منسجم، مشخص بودن جایگاه عناصر در طراحی است. اینکه بدانید چه چیزی را در کجا استفاده کنید. یک وبسایت میتواند خیلی ساده اما منسجم باشد اما همین سادگی در عین حال میتواند بینظم و آزاردهنده باشد. جایگاه عناصر را بشناسید. در طراحی خود، نظم را رعایت کنید. قسمتهای چپ و راست وبسایت را از نظر سنگین بودن محتوا تراز کنید. نگذارید از لحاظ دیداری وبسایت شما به یک سو لنگر بیاندازد. برای همه قسمتهای وبسایت برنامه داشته باشید حتی اگر قرار است این برنامه تهی بودن قسمت باشد. به یاد داشته باشید ذهن کاربر باید در وبسایت شما بماند و معطوف به محتوا باشد و اما عادتهای کاربران را در ستفاده از صفحات وب به بازی نگیرید.