همانطور که می دانید تقریبا تمامی خدمات گوگل رایگان هستند و در میان خدمات مختلف گوگل چند تایی هستند که زیاد شناخته شده نیستند ، یکی از این خدمات گوگل آنالیزور است که در بخش ابتدایی خود ( سرویس پایه ) کمک بسیار بزرگی می تواند به بازاریابی شما و افزایش فروش شما بکند .
آشنایی با این سرویس به شما این امکان را می دهد که ورودیهای وب سایت خود را بر اساس المانهای مختلف تجمیع کرده و از دل آنها اطلاعات آماری مدیریتی دربیاورید.
گوگل انالیتیکس (به انگلیسی: Google Analytics) در واقع یک سرویس رایگان گوگل است که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت را نشان میدهد. این دستاورد برای بازاریابان و وب مسترها برای واکاوی وب بکار گرفته میشود.
این سیستم امکان بررسی و تحلیل ورودیها، صفحات لینک دهنده، کاربران وارد شده، فعالیتهای کاربران، زمان حضور و مسیر خروجی آنها را ارائه میکند. به این ترتیب، گستره وسیعی از اطلاعات در اختیار مدیریت سایت قرار خواهد گرفت.
از امکانات این سیستم هدف گذاری مشخص در بازه زمانی است. سپس سیستم خودکار در بازه زمانی تعیین شده در صورت دست یابی به هدف گزارش مبنی بر رسیدن به هدف میدهد و در صورت عقب ماندن از هدف نیز درصد نزدیکی به هدف را ارائه میکند.
گوگل آنالیتیکس به شما امکان میدهد تا موارد زیر را زیر نظر داشته باشید:
چه کسانی از سایت شما بازدید میکنند؟
شما میتوانید محل کاربران، مرورگرهای مورد استفادهشان و بسیاری اطلاعات دیگر همچون رزولوشن صفحه نمایش کاربران، فعال بودن جاوا اسکریپت، نصب بودن فلش، زبان و غیره را ببینید.
روشی که گوگل آنالیزور از آن استفاده می کند بر مبنای داده هایی از نوع داشبورد برای کاربر است و اطلاعات بیشتر، داخل مجموعه ای از گزارشات داده خواهند شد.
با استفاده از گوگل آنالیزور، صفحاتی با کارایی پایین می توانند مشخص شوند، و نیز می توان مشخص کرد بازدید کنندگان از کجا می آیند و چه میزان زمان را در سایت گذرانده اند و موقعیت جغرافیایی آنها چه می باشد. همچنین با استفاده از ویژگیهای پیشرفته ای که این محصول ارائه می دهد، می توان بازدید کننده ها را به بخشهای مختلفی طبقه بندی کرد.
کاربران بطور رسمی می توانند تا ۵۰ سایت را به پروفایل خود اضافه نمایند. هر پروفایل بطور عمومی مربوط به یک سایت است. این سرویس، مختص سایت هایی با کمتر از ۵ میلیون بازدید صفحه در ماه است (یعنی تقریبا ۲ صفحه در ثانیه)، مگر آنکه سایت به تبلیغات کلیکی ادوردز متصل شده باشد.
در کنار رایگان بودن و فواید گفته شده بد نیست معایب این سرویس را نیز یادآور شویم :
۱. تمام اطلاعات سایت شما در اختیار گوگل قرار می گردد
۲. کاهش سرعت نمایش صفحاتی که در حال آنالیز هستند. در صورت قطعی ارتباط با گوگل به صورت موقت بالا آمدن صفحات همراه با خطا خواهد بود. همچنین در برخی موارد، ناسازگاری با برخی از اسکریپتهای آمارگیر مستقل دیده شده است.
۳. این سیستم هم بصورت رایگان و هم بصورت تجاری فعالیت دارد. این موضوع نشان میدهد که سیستم رایگان کمبودهایی نسبت به نسخه تجاری دارد که قطعاً موارد مهمی هستند.
در نوشته های بعدی نحوه استفاده از این سرویس را شرح خواهیم داد